ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

2017

Απολογιστική Εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω για το σχολικό έτος 2016-2017 | Ιούνιος 2017

Την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο President η 2η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο.

 

Η επιστημονική αυτή συνάντηση, στην ουσία αποτελεί την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” (www.noiazomaikaidrw.gr), το οποίο εφαρμόζεται με την έγκριση του Υπουργείου σε 162 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στους μαθητές. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολικού δικτύου “Νοιάζομαι και Δρω” τις σύνθετες δράσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ θα κληθούν στελέχη του Υπουργείου, στελέχη της εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουν σε διάλογο σχετικά με την ενίσχυση της συνείδησης του ενεργού πολίτη στα παιδιά και στους νέους.

Επισυνάπτεται  το Πρόγραμμα της Απολογιστικής Εκδήλωσης.

Χρυσό Βραβείο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ | Μάιος 2017

Το «Νοιάζομαι και Δρω» βραβεύτηκε στα Education Business Awards 2017 με Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία».

Σε μια μεγαλειώδη γιορτή της εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού των  Education Business Awards για το 2017. Ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» αξιολογήθηκε  ως το καλύτερο της κατηγορίας του.  Ειδικότερα, το πρόγραμμα αξιολογήθηκε ως προς τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του και την παιδαγωγική του προσέγγιση, ευστοχία και αποτελεσματικότητα στην καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη και τη σύνδεση του σχολείου με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και άλλους κοινωνικούς εταίρους. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Ιδρύματος Λαμπράκη η Γενική Διευθύντρια, κ. Βιβή Ανθοπούλου και εκ μέρους του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός η Αντιπρόεδρος, κ. Λένα Παπαλεξοπούλου.

Παράλληλα, βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Επένδυση στον Εθελοντισμό» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ένα από τα σχολεία του δικτύου μας, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του οποίου κινητοποιήθηκαν ως μικροί εθελοντές και συμπαρέσυραν πόρους και δυνάμεις του περιβάλλοντός τους για το κοινό καλό.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις αποτελούν ηθική αναγνώριση του έργου  των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των συντονιστών και όλων των συντελεστών του προγράμματος και φυσικά, των δωρητών μας. Ευχαριστούμε θερμά τους οργανωτές των Education Business Awards, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (μέγας δωρητής), το Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, χωρίς τις δωρεές των οποίων δεν θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε τη σημερινή μας επιτυχία.

Περίληψη Αίτηση Ερμηνείας Δωρεάς Χρήστου Λαμπράκη | Φεβρουάριος 2017

Περίληψη Αίτησης Ερμηνείας Δωρεάς Χρήστου Λαμπράκη

 

 

 

Δικάσιμος :21.3.2017

 

Ώρα: 11:00

 

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Eμφάνιση προηγούμενων ετών more